16 липня на площі біля Черкаської міської ради встановлять лавочку, що водночас є і підзарядним пристроєм для різних ґаджетів.

Про це інформує пресслужба електропостачальної компанії ТОВ «Черкасиенергозбут».

Таких лавочок закупили кілька. Перші дві вирішили розмістити на площі біля Черкаської міської ради та у зоопарку, а решту – в різних куточках міста. Енергію для підзарядки така лавочка бере від сонця. Тож проект зі встановлення енергетичних лавочок у Черкасах – це ще й запровадження у побут жителів обласного центру і енергоощадних технологій. Енергетичні лавочки дадуть черкащанам доступ до додаткових джерел живлення і дозволять довше залишатися на зв’язку.

– Тепер життя у Черкасах стане комфортнішим. Наша компанія дотримується принципів ведення соціальноорієнтованого бізнесу, і тому дбає про покращення умов для городян і гостей міста. Тож сьогодні ми починаємо встановлювати ці суперсучасні лавочки, оснащені сонячними панелями, що водночас слугуватимуть для городян та гостей міста і місцем для відпочинку і підзарядки ґаджетів. Ці лавочки – справжній плід втілення американських технологій і американської якості. Панелі і акумуляторні батареї лавок виготовлені у США. А дерев’яні частини лавочок зроблені з міцної деревини – буку, – прокоментував подію директор ТОВ «Черкасиенергозбут» Євгеній Лут.

Організатори сподіваються на те, що антивандальне покриття лавочок, помножене на бережливість та шанобливе ставлення черкащан до речей, які покликані внести у їхнє життя більше зручностей, забезпечить лавочкам довгий вік служби.