П’ять партій долають 5%-й прохідний бар’єр на позачергових виборах у Верховну Раду України, ще дві політсили мають шанси пройти в парламент з урахуванням статистичної похибки.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного центром Разумкова.

Згідно з результатами дослідження, лідером гонки на дострокових виборах у Раду залишається партія “Слуга народу”. За партію президента готові проголосувати 41,5% опитаних.

За партію “Опозиційна платформа – За життя” хочуть проголосувати 12,5% виборців. Трійку лідерів замикає партія Святослава Вакарчука “Голос” з підтримкою 8,8% виборців.

Відстає від лідерів партія Петра Порошенка “Європейська солідарність”: за неї готові віддати голос 8,3% виборців. Останньою партією, яка зараз проходить в Раду є “Батьківщина” Юлії Тимошенко з 7%.

При цьому ще дві політсили мають шанси потрапити в Раду з урахуванням статистичної похибки у 2,3%: це “Сила і честь” (4,6%) і “Оппоблок” (3,8%).

Найбільшу підтримку партія “Слуга народу” має в південному регіоні України (тут її збираються підтримати 40,1% усіх виборців) і в центральному регіоні (35,3%). Партія “Опозиційна платформа – За життя” найбільше підтримують на сході країни (20,5%) і на півдні (16,1%), те ж стосується і “Опозиційного блоку” (відповідно 6,4% та 5,0%).

Партію “Голос” найчастіше готові підтримати мешканці західного регіону (13,6%), за партію “Європейська солідарність” – жителі заходу (9,9%) і центру (7%), за ВО “Свобода” – жителі західного регіону (5,2%).