Черкаську волонтерку Альону Вербицьку обрали на посаду радниці Генерального прокурора України Руслана Рябошапка.

Про це жінка повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вона також зазначила, що понад п’ять років здійснювала захист прав військовослужбовців, що по своїй суті є запобіганням та перешкоджанням вчиненню військових злочинів в секторі безпеки і оборони України.

“За цей час мною було розглянуто та вирішено тисячі звернень від самих військовослужбовців, членів сімей військовослужбовців, правозахисників, волонтерів, громадських діячів, політиків. Всіма своїми аналітичними доповідями по кожному проблемному питанню доводила, що відсутність контролю по дотриманню положень Конституції України, законів України та положень Статутів ЗСУ в секторі безпеки і оборони, дає можливість існування так званої системи “кругової поруки”, яка забезпечує безкарне вчинення злочинів різного ступеню тяжкості та уникнення покарання тими, хто вчинив ці злочини”, − зазначила Альона Вербицька.

Окрім цього черкащанка повідомила, що відтепер її діяльність відбуватиметься в більш тісній та конструктивній співпраці з правоохоронними органами під пильним процесуальним наглядом Генеральної прокуратури.

“Дякую за високий рівень довіри. Для мене це дуже велика честь і неабияка відповідальність. Обіцяю чесно і добросовісно виконувати свої обов’язки радника Генерального прокурора”, − підсумувала Альона Вербицька.

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року після звільнення з посади радника начальника Генштабу ЗСУ черкащанку Альону Вербицьку призначили радником заступника Глави Адміністрації Президента України, координатора силового блоку – генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка.

Альона Вербицька – черкаська волонтерка, голова благодійного фонду “З вірою в себе”. З листопада 2015 року її було призначено радником начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.