Головний інвестор ФК «Черкащина», депутат Черкаської обласної ради Володимир Лашкул заявив, що готовий безкоштовно передати контракти діючих футболістів «Черкащини» муніципальному спортивному клубу «Дніпро» з метою об’єднання і збереження команди в першій лізі. Та вже на наступний день змінив свою думку.

Про це Володимир Лашкул написав на своїй сторінці у Facebook.

“Ініціатори створення МСК «Дніпро» мріють не про об’єднання. Вони хочуть зникнення «Черкащини». Вони ніколи не відірвуться від свого бюджетного дітища і не зрозуміють, що футбол – це особлива, а не бюджетна індустрія. Ця індустрія повинна зайняти своє гідне місце в структурі господарської діяльності підприємств різних форм власності Черкащини і в мізках їх власників і керівників.

«Дніпро» влаштовує нинішня ситуація. Його керівники і співробітники будуть і далі із задоволенням вести справу за рахунок міського бюджету, нікуди не поспішати і таким чином, можливо, навіть подолають бар’єр аматорського футболу і досягнуть професійного статусу. А що потім? Вважаю, що зараз не раціонально знову втратити місце в професійній футбольній лізі, розпустити за вітром вже діючу і так важко створену за рахунок приватних коштів і підтримки компаній професійну команду «Черкащина».

Для збереження місця Черкас у професійній футбольній лізі я готовий сприяти безкоштовнійу передачі діючих трудових контрактів і комерційних прав на футболістів на користь муніципального спортивного клубу «Дніпро». Такий крок дозволить Черкасам вже навесні 2020 явити Україні свою власну професійну команду першої ліги. Я бачу, яким чином це можна зробити за підтримки Федерації футболу України, не порушуючи регламент”.

Проте вже на наступний день Володимир Григорович заявив, що його “охопив нервовий шок”:

“Ще вчора, у своєму останньому пості я висловив думку про об’єднання команди майстрів «Черкащина» з Муніципальним спортивним клубом «Дніпро». Перетворюючи пропозицію в «дорожню» карту практичних дій я продовжив вивчення проблеми.

Для мене було важливо пересвідчитися, що Муніципальний спортивний клуб «Дніпро» – дійсно існує. Тому, я зробив депутатський запит в головне територіальне управління міністерства юстиції в Черкаській області. Моє розчарування, після отримання відповіді, в якій повідомлялося, що станом на 18 жовтня 2019 року в єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань – не зареєстровано юридичної особи «Муніципальний спортивний клуб «Дніпро». Мене охопив нервовий шок. Я навіть не встиг взутися. Адже тепер мої надії на продовження існування професіональної команди міста Черкас і області на основі об’єднання інтересів з Муніципальним спортивним клубом «Дніпро» рухнули.

Треба шукати інші шляхи для продовження присутності Черкащини в Чемпіонаті України з футболу серед професіональних команд”.