Компанія «Богдан Моторс» відкинула звинувачення у завищенні ціни вантажівок «Богдан-63172», які фігурують у підозрі колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському, та заявила, що виконання Державного оборонного замовлення опинилося під загрозою.

Про це говориться у заяві колективу черкаського автозаводу «Богдан Моторс», оприлюдненій в суботу, 19 жовтня.

«Колектив ДП «АСЗ №2 АТ «АК «Богдан Моторс» з обуренням дізнався про неправдиві і безпідставні звинувачення, оприлюднені під час судового засідання ВАКС 18 жовтня. Наша продукція заслужила високу оцінку у Збройних силах України та інших силових структурах. Зворотний зв’язок з безпосередніми користувачами – військовими водіями, ЗСУ підтверджує, що «Богдан-63172» значно перевищує за якісними показниками та надійністю автомобілі інших виробників, що перебувають в експлуатації у Збройних силах України», – говориться у заяві.

Зазначається, що всі контракти за державним оборонним замовленням «виконувались і виконуються підприємством достроково». «При цьому автомобілі під час експлуатації не мали зауважень від військових, а гарантійні звернення мали мінімальну кількість, як для такого обсягу поставок», – підкреслили в компанії.

«Продукція нашого заводу – вантажні автомобілі підвищеної прохідності «Богдан-63172» протягом виготовлення та постачання до Збройних сил України мали нижчу ціну у порівнянні з аналогічною технікою інших постачальників. Що стосується вартості вантажівок «Богдан-63172», то вона навіть гіпотетично не могла бути завищеною, оскільки формувалася у повній відповідності до чинного законодавства та підзаконних актів, а саме – з чинною редакцією постанов Кабінету міністрів №517 та №464, які регламентують весь порядок формування ціни під час виконання державного оборонного замовлення», – заявили в «Богдан Моторс».

Підкреслюється, що діяльність підприємства, як виконавця державного оборонного замовлення «постійно знаходилася під контролем відповідних державних органів». «Тож зараз віднайти у ній «кримінал» на догоду політичному замовленню можливо буде лише шляхом маніпуляцій та відвертих фальсифікацій з боку замовників та виконавців таких дій», – зауважили в компанії.

«Усі події що останнім часом розгортаються навколо нашого підприємства вносять неабияку нервовість у настрої працівників. Тож результат такого перебігу подій ставить під загрозу у найближчий перспективі виконання Державного оборонного замовлення», – попередили в «Богдан Моторс».