Колишньому першому заступнику секретаря Ради Національної безпеки та оборони Олегу Гладковському повідомили про підозру.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

“18 жовтня детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому посадовцю у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підозру погодив керівник САП Назар Холодницький.

Детективи встановили, що Гладковський використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”.

Зокрема, він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства “Автоскладальний завод №2”, що входить до складу ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”.

Як наслідок, державі було завдано понад 10,62 мільйона гривень збитків.

Крім того з’ясувалося, що Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме 54 тисячі доларів (за 2016 рік), 63 тисячі доларів (за2017 рік) та 47,5 тисячі доларів (за 2018 рік).