З 1 липня в Україні почнуть стягувати мита з інтернет-покупок дорожче 100 євро

45

З понеділка, 1 липня, в Україні знижено поріг безмитного ввезення покупок із зарубіжних інтернет-магазинів для фізичних осіб до € 100.

Попередню норму, яка обмежувала кількість посилок без сплати податків до трьох на місяць на одну людину, скасували. Іншою позитивною новиною є те, що для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб поріг безмитного ввезення залишиться колишнім – 150 євро. Але поки неясно, яким чином це буде працювати і чи торкнеться ця привілей всіх або тільки деякі категорії підприємців отримають підвищений ліміт. Нам ще належить дочекатися додаткових роз’яснень фіскальної та митної служб.

Поштові оператори і компанії, що надають послуги міжнародної доставки посилок, вже почали повідомляти своїх клієнтів про майбутні зміни в правилах митного оформлення закордонних посилок.

Якщо перевищити новий ліміт в 100 євро, доведеться платити мито – ПДВ (20% на суму перевищення) якщо сумарна вартість товарів від 100 до 150 євро і ПДВ (20% від суми, що перевищує 100 євро з додаванням мита) + мито (10% на суму, що перевищує 150 євро) якщо сумарна вартість посилок, що проходять митного оформлення в один день, вище 150 євро.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Верховна Рада України разом з держбюджетом на 2019 рік прийняла законопроект №9260, яким серед іншого знизила поріг безмитного ввезення інтернет-покупок для фізосіб-одержувачів з нинішніх 150 євро до 100 євро. Датою набрання чинності цим зміни в силу визначили 1 липня 2019 року.