Після дводенної спеки на Черкащину повернеться прохолода

58

Європа продовжує встановлювати температурні рекорди. У багатьох європейських країнах зафіксовані найвищі температури повітря за увесь період метеорологічних спостережень, а в додаток – Іспанія потерпає від масштабних лісових пожеж.

Тим часом Черкащина відпочивала від високих температур, навіть можна було змерзнути, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Холодне північне повітря знизило температури повітря до нічних 8..13º, а вдень було лише 23..25º. Дощі, на які так всі чекали, розподілилися по-літньому не рівномірно. Найбільше випало на заході та на південному-сході області – 15-16 мм, на решті території 1-5 мм.

Спека із денними максимумами 29-31º втримується у нас лише в понеділок і у вівторок. А вже із середи 3 липня – із північно-західними вітрами на Черкащину знову надходитиме прохолодне повітря. Ночі будуть прохолодними з температурами 9-14º, а вдень комфортні 22-27º.

Сьогодніа атмосферний фронт зумовить короткочасні грозові дощі.

Показник горимості у лісах області швидко наростатиме, дотримуйтеся правил пожежної безпеки. Для аграріїв погода буде сприятливою для розгортання жнив. А в цілому прекрасні умови для відпочинку та оздоровлення.