Правоохоронців, які збували секретну інформацію, судитимуть на Черкащині

40

Прокуратурою Черкаської області за результатами досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, до складу якої увійшли правоохоронці (службові особи органів ДФС однієї з областей України), які здійснювали незаконне збирання, копіювання та збут інформації з обмеженим доступом.

Про це інформує пресслужба Прокуратури Черкаської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачені, маючи доступ до автоматизованої системи митного оформлення (АСМО), будучи обізнаними про заборону передачі службової інформації третім особам, діючи умисно, з корисливих мотивів, копіювали інформацію щодо транспортних засобів із вказаної бази та з належних їм апаратів стільникового зв’язку за допомогою месенджерів «WhatsApp» і «Telegram» передавали вказану інформацію підписникам Тelegram-каналу.

Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 та ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст.361-2 КК України (несанкціонований збут інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, та організація несанкціонованого збуту вказаної інформації).