В Черкасах пройде економічний форум «Нова перспектива Черкащини»

38

9 липня у Черкасах відбудеться Економічний форум «Нова перспектива Черкащини», який об’єднає представників виконавчої, законодавчої влади та бізнесу у дискусії щодо розвитку регіону.

У публічному форматі будуть обговорені економічні перспективи Черкащини, а також формат взаємодії між усіма гілками влади та бізнесом, що необхідно для вирішення поточних проблем, пише Вичерпно.

Географічне положення, наявність природних і людських ресурсів дозволяють сьогодні говорити про Черкащину як перспективний майданчик для залучення інвестицій, перш за все, в переробну промисловість агросектора, виробництво будматеріалів, текстильну промисловість та багато іншого.

Однак є ряд системних проблем, які об’єктивно перешкоджають розвитку регіону. І це не тільки корупційна проблематика і брак бюджетних коштів, а й застарілі і суперечливі законодавчі норми, несправедливий перерозподіл доходів місцевих бюджетів на користь центрального, відсутність прямої і прозорої комунікації між представниками бізнесу і влади та загрозливий стан інженерної й логістичної інфраструктури.

Учасники форуму проаналізують поточну ситуацію і позначать можливі шляхи комплексного вирішення завдань, що стоять перед регіоном та відповіді на виклики сучасності.

У Форумі візьмуть участь мери найбільших міст Черкащини, представники значущих для регіону підприємств, відомі експерти-економісти. Спеціальний гість форуму, радник Президента України з економічних питань Олег Устенко. В рамках форуму буде презентовано і обговорено план розвитку регіону, розроблений Олександром Скічком з групою експертів, та представлена концепція нового відкритого і прозорого формату взаємодії між владою та бізнесом.