Днями перший міський SUP-фестиваль зібрав у Черкасах 1,5 тисячі відвідувачів.

Про це розповіло видання 18000.

Учасники фестивалю мали змогу випробувати балансборди, зіграти у пляжне фрізбі, спробувати йогу на SUP-дошках на воді й відвідати заняття на суші, позапускати в небо повітряних зміїв і, звісно ж, навчитися кататися на самих SUP-дошках. Усе – безкоштовно.

Організатори – команда з веслування стоячи Dnipro SUP Team та Черкаська обласна федерація з SUP- веслування та серфінгу – зазначають, що містяни були зацікавлені новим для них видом спорту.

До заходу команда Dnipro SUP Team активно готувалася понад три тижні.

У межах фестивалю відбувся Другий етап Чемпіонату України з Dragon
SUP (командне веслування на дошках «Дракон», що є альтернативою човнам із такою ж назвою). Участь у змаганнях узяли три команди – з Києва, Черкас і збірна командна з різних міст України. Черкаські «дракони» фінішували другими.

– SUP – це і спорт, і стиль життя. Ми щиро раді, що і як спортивні заняття, і як спосіб провести дозвілля SUP зацікавив таку кількість людей, на що ми і сподівалися, організовуючи Перший міський SUP-фестиваль. Черкаси мають унікальну локацію та натхненних активістів (тобто нас), щоб розвивати SUP-культуру в місті та нанести позначку на спортивну мапу України, що саме тут, в серці України, живуть справжні САПери-«дракони», – коментує співорганізатор заходу та співзасновник Черкаської обласної федерації з SUP-веслування та серфінгу Любомир Коломієць.

Черкаський SUP-фестиваль відзначився унікальною для України подією – першою весільною SUP-церемонією, де просто на дошках на воді двоє молодят присягнули одне одному в коханні.

Також для всіх учасників фесту ввечері організували «коло єдності» з
барабанним шоу та величезним багаттям, що завершило захід теплою та дружньою обстановкою.