Поліцейські Черкащини зареєстрували 87 повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого процесу. Відкрито чотири кримінальних провадження та складено п’ять адміністративних матеріалів.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Черкаської області.

З початку передвиборчої кампанії до територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в Черкаській області надійшло 87 повідомлень, пов’язаних із порушенням вимог виборчого законодавства.

Переважно це інформація про факти розміщення агітаційної продукції без вихідних даних, пошкодження майна, а також незаконної агітації й можливого підкупу виборців. Вся отримана поліцейськими інформація ретельно перевіряється.

За результатами перевірки поліцейські склали 5 адміністративних протоколів за статтею 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу про адміністративні правопорушення.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості по 4 кримінальним правопорушенням – за частиною 1 статті 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.