– Медичні працівники Черкас мають отримувати додаткове матеріальне заохочення з міського бюджету! За таку програму щойно одностайно проголосували члени виконавчого комітету.  Цим питання тривалий час опікується команда Анатолія Бондаренка та ВО «Батьківщина». Під час спілкування з медиками постійно звучить проблема низьких зарплат у галузі охорони здоров’я. Не секрет, через це чимало медиків залишають країну у пошуках кращої долі. Напередодні за додаткове матеріальне заохочення медиків черкасцями була проголосована електронна петиція. А також на ім’я міського голови надійшло звернення медиків із сотнями підписів щодо муніципальної надбавки до зарплати. Тепер – слово за депутатами міської ради. Люди, які рятують і зберігають життя, мають отримувати достойну зарплату! –  наголошує на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» заступник міського голови Ігор Волошин.
Водночас під час обговорення проекту рішення «Про затвердження програми місцевих стимулів для медичних працівників міста Черкаси на період з 1.07.2019 до 31.12.2019» директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник розповів, що після  ухвалення відповідного документу на сесії міської ради і здійснення уточнення бюджету Черкас у видатковій частині, в середньому кожен медичний працівник  додатково  отримуватиме близько 960 гривень.
Аби забезпечити таке стимулювання до кінця року на галузь охорони здоров’я необхідно ще 17,8 мільйонів гривень.

Також Олег Михайлович повідомив, що нині міський бюджет повністю забезпечує видатки на виплату заробітної плати медичним працівникам Черкас. У 2017 році на ці потреби було виділено 79 мільйонів гривень, у 2018 році – 111 мільйонів, а цьогоріч – 138 мільйонів гривень.