Черкаська поліція встановила особу, що може бути причетною до вбивства черкаського блогера Вадима Комарова, що трапилося 4 травня.

Про це йдеться в ухвалі Придніпровського райсуду Черкас від 10 липня, пише “18000”.

Згідно з текстом ухвали,  поліція встановила особу, що з великою долею вірогідності може бути причетною до вбивства Комарова. Під час проведення обшуку за місцем проживання цієї особи було вилучено молоток та сокиру, які можуть бути знаряддям вчинення злочину.

Суд задовольнив клопотання слідства і призначив молекулярно-генетичну експертизу у кримінальному провадженні. Проведення експертизи доручено експертам ДНДЕКЦ МВС України.

Експерт повинен з’ясувати, чи маються на поверхні молотка та сокири кров чи клітини з ядрами, чи можливо встановити їх генетичні ознаки та чи збігаються їх генетичні ознаки з генетичними ознаками потерпілого Комарова.

Нагадаємо, 4 травня у Черкасах близько 9 години на перехресті вулиць Надпільна та Небесної Сотні невідомі побили черкаського активіста Вадима Комарова. Його госпіталізували до лікарні  із відкритою черепно-мозковою травмою.

Вадим Комаров перебував у стабільно тяжкому стані. У ніч 20 червня активіст помер у лікарні.

Кримінальне провадження за фактом нападу на нього раніше у поліції розслідували як замах на умисне вбивство. 20 червня справу перекваліфікували в умисне вбивство.

21 червня Аброськін показав відео з можливим вбивцею Комарова.