Рекомендації до вступу абітурієнта до вишу за бюджетною формою вступник може отримати до 12:00 26 липня, після чого він має до 18:00 31 липня віднести документи до приймальної комісії обраного вишу.

Про це заявила директор ДП “Інфоресурс” Оксана Бєлік під час брифінгу.

“Якщо заявник допущений приймальною комісією до участі у конкурсному відборі, то вступник матиме можливість до 12 години 26 липня отримати рекомендації щодо зарахування на бюджет. В електронному кабінеті з’явиться відповідний статус заяви. До 18 години 31 липня вступник має надати до приймальної комісії закладу освіти документи”, – розповіла Бєлік.

За її словами, серед документів, які необхідно подати до вишу, – копія документа, що засвідчує особу, оригінал документа про освіту та додатки до нього, документ щодо військового обліку, сертифікати ЗНО, 4 кольорові фотографії 3 на 4 та інші документи, що передбачені правилами прийому документів закладу освіти.

Після цього вже до 12:00 1 серпня статус заяви вступника в електронному кабінеті міняється на “включено до наказу”. Це означає, що виш видає наказ про зарахування вступника. Якщо ж з якихось причин вступник не подає оригінали документів, то його виключають зі списку рекомендованих.

Якщо ж вступник не отримає рекомендації щодо зарахування на бюджет, автоматично буде включений до списку рекомендованих до навчання на контрактній формі.