29 липня заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич презентував у Черкасах проект “Поліцейський офіцер громади”, спрямований на налагодження взаємозв’язку правоохоронців та громадян. 

Про це повідомляє прес-служба Поліції Черкаської області.

У рамках проекту 32 територіальних громади уклали Меморандум про співпрацю з поліцією. Черкаська область стала третім регіоном, де впроваджується новий формат роботи поліцейського офіцера, який відтепер житиме та працюватиме в об’єднаній територіальній громаді та опікуватиметься виключно безпекою і захистом цієї громади.

– Проект “Поліцейський офіцер громади” в першу чергу спрямований на надання якісних  поліцейських послуг у населених пунктах, що полягає не лише у реагуванні на вчинені правопорушення та складанні адмінпротоколів, а й виявленні проблем та потреб громадян і реагуванні на них в межах своєї компетенції. Поліцейський має буди частиною громади та перебувати на постійному зв’язку із мешканцями населеного пункту та допомагати їм, – зазначив Олександр Фацевич.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки співпраці Національної поліції України та міжнародних партнерів, які надають свою підтримку у процесі реформування поліції.

Представник міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування ICITAP Тім Яновік наголосив, що основною метою Проекту – є створення відкритості між поліцією та громадою.

– Важливим та бажаним результатом цього проекту є не лише забезпечення надання поліцейських послуг у всіх виключно територіальних громадах, але й взаємодія та постійного спілкування з громадою, – сказав Тім Яновік.