Соснівський районний суд міста Черкаси оштрафував на понад 7 тисяч гривень військовослужбовця контрактної служби, який після проходження лікування у військовому медичному госпіталі, не з’явився на службу. 

Про це повідомляє прес-служба суду.

У червні 2017 році військовослужбовець-контрактник військової частини Миколаєва не з’явився на службу після проходження лікування у військовому медичному госпіталі. Хлопець направився за місцем свого проживання до Черкаської області.

Лише в червні 2019 року військовослужбовець добровільно прибув до військової прокуратури Черкаського гарнізону і заявив про себе.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення визнав повністю та просив врахувати суд в якості пом’якшуючих обставин його щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину.

Суд прийшов до висновку про можливість, на підставі ч. 1 ст. 69 КК України, перейти до  більш м’якого виду основного покарання – штрафу.

Відтак, суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.і 407 КК України та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 450 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 7650 гривень.