У Красенівці, Чорнобаївського району, відбулося свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного, яке присвятили 148-ій річниці від дня народження відомого борця.

Уже 28 років поспіль на батьківщині богатиря Івана Піддубного змагаються кращі борці з усіх куточків України та закордону.

Загалом у трьох вагових категоріях турніру змагалися спортсмени із Черкас, Дніпра, Вінниці, Харкова, Запорізької, Полтавської, Донецької, Київської, Закарпатської областей та ін.

Участь у відкритті взяв голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко. Він подякував організаторам свята та наголосив на важливості проведення таких пам’ятних турнірів. Адже саме із всесвітньо відомих українців, як Іван Піддубний, мають брати приклад молоді покоління:

3741– Я неодноразово тут бував і кожного разу із великою приємністю. Вже 28 років на батьківщині Івана Піддубного змагаються кращі борці. Ця цифра просто вражає і одночасно тішить. Дійсно, дуже важливо підтримувати цю чудову традицію, особливо зараз, у непростий для України час бойових дій на Сході. На таких без перебільшення легендарних, відомих на весь світ, людей, як Іван Піддубний, має рівнятися наша молодь. А, як бачимо, саме молодих, енергійних, спортивних людей тут зібралося багато. Тож дякую організаторам за запрошення, а учасникам турніру – успіхів та перемог.

Під час відкриття турніру передав вогонь змагань Олімпійський чемпіон Ігор у Токіо 1964 року Андрій Хіміч. Тоді ж як право запалити вогонь отримав чемпіон України серед юніорів, триразовий абсолютний переможець турніру з греко – римської боротьби Євгеній Совєта.

Як зазначив організатор свята, Президент федерації греко-римської боротьби в Черкаській області Петро Душейко, у 2021 році відбудеться 150-річчя з дня народження Івана Піддубного. Саме тоді і планують провести наступне свято, аби закумулювати зусилля і якнайкраще підготуватися до річниці.

2568– Один із кращих прикладів справжнього патріота – є життя Івана Максимовича. Хочемо виховати здорову чи працелюбну націю, то прикладом знову ж може бути Піддубний. Якщо треба виховувати цілеспрямованість чи вміння досягати прославленої мети, то знову ж треба говорити про Івана Піддубного, бо це дійсно той приклад, коли людина зробила себе сама. В нього не було багатих батьків, але наполегливою працею він досяг всього, – говорить Петро Душейко.

Також гості свята відвідали музей історії села Красенівка імені Івана Піддубного, садибу та криницю відомого борця.

910