Напередодні Дня військової розвідки, 7 вересня стало відомо про те, що за кордоном, у Польщі, встановлено пам’ятний знак на честь черкащанина В’ячеслава Галви (позивний “Кузьмич”), полковника української розвідки, інструктора підрозділів “Азов” і “Донбас”, загиблого у серпні 2014-го у секторі “М” – в Урзуфі на березі Азовського моря. 

Про це пише Козацький край.

Пам’ятний чорний хрест для бази ESA було  зроблено ще три роки тому – восени 2016-го. Просто військові міжнародного Центру з підготовки силовиків  робили це без «офіціозу» і запрошення делегацій…

Вшанування відбулися завдяки друзям загиблого черкащанина – фундатору European Security Academy (ESA) Анджею Брилю з Польщі та підполковнику Маркосу Вініціусу з Бразилії.

European Security Academy (ESA), де встановлено знак – провідна європейська компанія, яка займається проведенням на вищому рівні спецнавчань сил безпеки, правоохоронних органів і військових.

ESA, де так шанують черкащанина – один із найбільших тренувальних центрів за межами США. За оцінкою «Бі-бі-сі», яку цитує Discovery Channel, це “провідна світова академія безпеки”.