Експозицію “Оленів та зубрів” тепер можуть побачити жителі і гості Черкас.

Про відкриття новинки розповідає видання Zmi.ck.ua.

Нагадаємо, експозицію почали будувати влітку минулого року. Новий комплекс обійшовся у понад 50 мільйонів гривень. Кошти виділила ДП “Кондитерська корпорація “Рошен”.

“В плані комфортабельності – це крок вперед. Подібних експозицій в українських зоопарках ще немає. Ми орієнтувалися на останні тренди сучасних зоопарків Європи”, – зазначив під час відкриття директор зоопарку Євгеній Ван.

За його словами, експозиція копитних сформована з тварин лісової та лісостепової кліматичних зон України, які проживають у Черкаському зоопарку, серед них: благородний олень, плямистий олень, косуля, лань та зубр.

Була проведена повна реконструкція вольєрів із зміною рельєфу, конфігурації і збільшенням площі.

Суть проекту полягала в тому, щоб створити експозицію, в якій тварини почували б себе максимально в середовищі свого проживання, а відвідувачі могли б зануритися в їхнє життя в повній мірі.

Експозиція являє собою вольєри (без кліток або прутів) з штучними водоймами і оглядом з усіх можливих ракурсів за рахунок багаторівневого конструкцій.

У рамках проекту в зоопарку також були побудовані внутрішні вольєри, де старі тварини можуть спокійно і гідно жити і не виставлятися на огляд. Також був створений ще один дитячий майданчик, який імітує лабіринти нір тварин, і зони відпочинку по її периметру.

Також у зоопарку створили оригінальний дитячий майданчик.