В Черкасах в адміністративний будівлі відомого підприємства пройшли обшуки через можливе сприяння терористичним організаціям “ДНР-ЛНР”.

Про це пише видання “Кропива”.

Кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 ККУ розслідується СБУ з серпня минулого року.

За даними досудового розслідування, в період з 2017 року по сьогоднішній час службові особи ТОВ “Бон Буассон Беверідж” сприяють діяльності терористичних організацій. Сприяння нібито відбувається шляхом поставок на тимчасово окуповані території напоїв торгових марок “Бон Буассон” та «Black Energy Drink» за схемою «перерваного транзиту» та їх подальшої реалізації через торгові закалади на окупованих територіях.

За даними слідства, експорт вказаних товарів з території України здійснюють підприємства групи компаній «Бон Буассон», службові особи яких з метою прикриття своєї діяльності вносять до документів митного оформлення завідомо неправдиву інформацію щодо підприємств-покупців зазначеної продукції.

В результаті поставок на окуповані території, покупцями товару сплачуються митні платежі до бюджетів псевдореспублік, за рахунок чого утримуються органи влади та воєнізовані формування.

16 вересня в службових кабінетах директора ТОВ “Бон Буассон Беверідж” Віталія Крупки та агента з митного оформлення, адміністративної будівлі підприємства за адресою вул. Пацаєва, буд 2/1 в Черкасах проведено обшуки. Під час проведення обшуків вилучено документацію та носії службової інформації.

Серед вилученої документації документи господарських взаємовідносин з підприємствами-нерезидентами зареєстрованими в Російській Федерації, КНР та Канаді.