Правоохоронці затримали одного із грабіжника за чотири кілометри від будинку підприємця у Монастирищі, який він пограбував разом зі спільником. Наразі тривають пошуки другого грабіжника.

Як зазначають у поліції, двоє чоловіків в масках та рукавицях проникли в будинок місцевого підприємця, в якому був лише його неповнолітній син, та погрожуючи хлопцю зброєю заволоділи коштами в сумі п’ятсот тисяч гривень.

Правоохоронці негайно ввели в дію оперативний план «Сирена». Підняли по тривозі особовий склад Монастирищенського та Христинівського відділень поліції. Крім того направили на допомогу місцевим поліцейським співробітників батальйону поліції особливого призначення та кінологів зі службовими собаками. Поліцейські перекрили всі в’їзди і виїзди з міста, але зважаючи на те, що  будинок потерпілих розташовувався на околиці міста, поліцейські розуміли, що  зловмисники спробують залишити територію міста, тікаючи в напрямку лісу, де надалі зможуть переховуватись.

Співробітники батальйону поліції особливого призначення спільно з кінологами організували «прочісування» лісу на території району. В результаті пошукових заходів, на відстані близько чотирьох кілометрів від місця вчинення кримінального правопорушення поліцейські помітили двох чоловіків які бігли з лісосмуги до гаю. Оточивши периметр, спецпризначенні затримали одного із втікачів. Ним виявився раніше судимий за аналогічні злочини житель Уманського району. У затриманого поліцейські виявили пакет із грошима.

Слідчим відділенням Монастирищенського відділення поліції вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 187(Розбій) Кримінального кодексу України. Пошуки другого нападника тривають.

За інформацією із прес-служби ГУНП у Черкаській області