Таку ініціативу під час зустрічі з міським головою Анатолієм Бондаренком висловив сільський голова Благодатного Володимир Янчий.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

За словами сільського голови, ідею з приєднанням до Черкас тамтешня громада підтримала на зборах під час відзначення 400 років від дня першої згадки про населений пункт.

“Наша громада висловила готовність до початку об’єднавчого процесу із обласним центром”, – говорить Володимир Янчий.

Міський голова Анатолій Бондаренко доручив підготувати розпорядження про початок об’єднавчого процесу у зв’язку зі зверненням громади Благодатного.

“Я добре ставлюся до цієї ініціативи. Більше з тим, переконаний, що об’єднання Черкас із Благодатним стане новим поштовхом для розвитку нашого міста, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Думаю, що користь від такого об’єднання буде й для самих жителів села. Напевно 70 відсотків із них працює в Черкасах, користуються послугами черкаських медичних закладів, частково навчаються тут. Тож від приєднання до обласного центру всі тільки виграють”.

До слова, збори села, де остаточно вирішуватиметься питання приєднання до Черкас відбудуться 6 жовтня о 14.00.

Довідково: село Благодатне – розташоване на березі Кременчуцького водосховища за 18 км Золотоноші та за 1 км від залізничної станції Чапаєвка. Населення сягає понад три тисячі чоловік.