Експертна комісія при відділенні Національного олімпійського комітету України в Черкаській області визначила найкращого спортсмена вересня 2019 року.

Боротьба за перемогу точилася між двома черкаськими спортсменами, які минулого місяця продемонстрували гарні результати на змаганнях високого рівня. Йдеться про легкоатлета Дениса Нечипоренка та веслувальника Івана Тищенка.

Голоси членів комісії розділилися, проте більшість віддали за одного з претендентів. Звання найкращого спортсмена вересня 2019 року виборов Іван Тищенко. Спортсмен на початку вересня взяв участь у чемпіонаті Європи серед молоді до 23 років з академічного веслування в місті Яніна (Греція). Там він у складі парної четвірки виборов 5 місце континентальної першості.

Денис Нечипоренко у вересні переміг на чемпіонаті Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій з легкої атлетики серед дорослих. Ці змагання є в рейтингу всесвітньої Федерації легкої атлетики і дають особисті бали та рейтинг спортсмену для отримання ліцензії на участь в Олімпійських іграх.

Переможець місяця Іван Тищенко та його тренер Михайло Гуленко отримають відзнаки та грошові премії від відділення НОК України в Черкаській області.