Черкаські школи скоро перестануть бути загальнодоступними, бо там запрацює програма безпечна школа.

Про це у «Фейсбуці» повідомив керівник освітньої галузі міста Сергій Воронов.

– На основі позитивного досвіду Черкаської міської гімназії #9 в наступному році плануємо запровадити та розпочати реалізацію проекту: БЕЗПЕЧНА ШКОЛА, в рамках якого наші заклади загальної середньої освіти перестануть бути загальнодоступними для всіх охочих.

Зокрема вже сьогодні ми запрошуємо соціальних бізнес партнерів для співпраці в напрямку встановлення в кожній школі камер відео нагляду. Окрім того будуть розроблені єдині правила відвідування шкіл, що стосуватимуться і відвідин будівлі закладу загальної середньої освіти. Створюючи безпечні умови для наших школярів ми ніяким чином не будемо обмежувати контакт батьків – учасників освітнього процесу з вчителями чи адміністраціями закладу, а тільки створимо відповідні умови для таких контактів.

Передумовою усьому цьому стали часті випадки крадіжок, які лише за останні 2 тижні сталися у наших школах: – невідомою жінкою, яку зафіксували камери спостереження був вкрадений ноутбук в 9 гімназії; – невідомою жінкою вкрадена жіноча сумочка в 3 міській школі; – невідомою особою вкрадений дитячий портфель та мобільний телефон в 21 міській школі, – розповів Сергій Воронов.