Передати цілісний майновий комплекс Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій до власності громади міста Черкаси просить міськрада.

Під час сесії у п’ятницю депутат Антон Ведула зачитав запит до Кабміну і обласної влади з проханням передати Черкасам майно закладу, який з 2016 року фінансує саме місто. Натомість, розпорядженням Кабміну від 14 серпня цей заклад має бути переданий із державної власності у спільну власність територіальних громад Черкаської і Кіровоградської областей.

«Цей заклад освіти спроможний стати базовим для підготовки фахівців робітничих професій для ринку праці міста Черкаси», – йдеться у запиті. А якщо він перейде області, місто позбудеться сегменту ступеневої освіти між загальноосвітніми та вищими закладами області.

З усіх закладів професійної освіти депутат Ведула виокремив саме ЧВПУБТ тому, що цей заклад уже підготував усі документи для передачі з державної власності в комунальну. Крім того, як пояснив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, саме в цьому закладі навчається більшість (близько 70%) учнів із саме із міста Черкас.

Більшістю (35 голосів) депутати підтримали запит Антона Ведули.