Із 28 жовтня до 3 листопада Черкаси вперше прийматимуть Кубок України з боксу серед жінок. Він стане заключним етапом відбору наших дівчат до збірної України, яка на початку 2020 року розпочне виступи на офіційних відбіркових стартах на літні Олімпійські ігри у Токіо.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

Змагання проходитимуть у спортивному комплексі «Манеж» (м. Черкаси), що розташований за адресою: вулиця Пастерівська, 102.

Свою майстерність та силу продемонструють учасниці у десяти вагових категоріях, а саме: 48, 51, 54, 57, 60, 64, 69, 75, 81 та +81 кг.

Серед учасниць, які представлятимуть на турнірі нашу область, будуть, зокрема, багаторазова чемпіонка України й Європи, призерка світових змагань Марина Мальована (вагова категорія 60 кг), майстри спорту з боксу Анастасія Шпанюк (75) та Анастасія Ковальчук (57).

Під час цих змагань на олімпійському ринзі дебютує Валерія Іонан – боксерка Ліги Білих Комірців, керуючий партнер Quadrate 28 Corp., засновник та екс-видавець MC Today. Нині ж працює заступником міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції.

Офіційне відкриття Кубку України з боксу серед жінок відбудеться 29 жовтня (вівторок) о 18.00.

Фінальні поєдинки розпочнуться 2 листопада о 18.00.

Нагадаємо, що за підсумками змагань буде остаточно доукомплектована Національна збірна України, яка захищатиме честь нашої на провідних світових змаганнях у наступному році.

Організаторами Кубку виступає Федерація боксу України, Федерація боксу Черкаської області, Черкаська обласна державна адміністрація та Черкаська міська рада.