Напередодні відзначення 75-ї річниці визволення території України від нацистсько-фашистських загарбників у Черкаському державному технологічному університеті відбувся урочистий захід з нагоди присвоєння первинного військового звання «Молодший лейтенант запасу» студентам Черкаського державного технологічного університету за програмою підготовки офіцерів запасу.

Про це повідомляє пресслужба навчального закладу.

У 2012 році в Черкаському державному технологічному університеті започаткована підготовка офіцерів запасу та присвоєння військового звання «Молодший лейтенант» на базі військової кафедри Сумського державного університету.

Сьогодні десятки і сотні тисяч патріотів нашої держави знаходяться нині на Сході України,  захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Колектив Черкаського державного технологічного університету пишається, що серед тисяч українських солдат, що на передовій боронять нашу державу, є студенти навчального закладу.

За час бойових дій на Сході України загинуло понад 100 земляків-черкащан, славних героїв, справжніх патріотів своєї держави, поміж яких і випускники та студенти Черкаського державного технологічного університету:  3 серпня 2014 року смертю героя поліг на Савур-Могилі учасник АТО, студент 5 курсу заочної форми навчання факультету електронних технологій та робототехніки Євгеній Присяжний; 18 лютого 2015 року під час мінометного обстрілу у місті Широкіно загинув Сергій Амброс, випускник будiвельного факультету; 31 березня 2017 року внаслідок бойових дій під Авдіївкою загинув військовий-контрактник, боєць 78-ї окремої механізованої бригади, випускник 2013 року факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Олег Новохатько. 

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували полеглих на сході країни захисників, перед тим як офіційно вручити студентам Черкаського державного університету військові погони.

– Військове звання – це символ відваги, чоловічої справи, гідної поваги, серед колег, друзів, рідних. Я щиро сподіваюся, що погони не знадобляться вам під час військових дій, а будуть нагадуванням про вашу майстерність, вміння та знання у мирний час, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Ректор ЧДТУ Олег Григор та заступник завідувача кафедри військової підготовки Сумського державного університету Олег Супрун виконали почесну місію вручення перших погонів студентам ЧДТУ, випускникам кафедри військової підготовки Сумського державного університету за програмою підготовки офіцерів запасу та присвоєння військового звання «Молодший лейтенант запасу».

– Я дуже радий, що сьогодні мені випала честь знаходитися на такому заході з нагоди вручення погонів першого офіцерського звання, – зазначив заступник завідувача кафедри військової підготовки Сумського державного університету Олег Супрун, привітав молодь з присвоєнням військового звання та, користуючись нагодою, вручив ректору ЧДТУ Олегу Григору Подяку за активну позицію, вагомий внесок у військово-патріотичне виховання студентської молоді та сприяння і забезпечення якісної підготовки студентів Черкаського державного технологічного університету за програмою підготовки офіцерів запасу.