Ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків ЧДТУ Еміль Фауре взяли участь у ІІІ Форумі ректорів технічних університетів Республіки Польща та України, який проходив 24-26 жовтня в місті Бєльсько-Бяла (Республіка Польща) на базі Академії технічних та гуманітарних наук.

Про це розповідає пресслужба навчального закладу.

Під час роботи Форуму керівники українських та польських закладів вищої освіти обмінювалися досвідом, обговорювали питання процесів реформування систем вищої технічної освіти в Польщі та Україні, а також їх відповідність тенденціям розвитку європейської вищої технічної освіти.

Упродовж триденної події учасники піднімали питання міжнародної співпраці, зокрема розглядали реалізацію програми ЄС Еразмус+, умови програми «подвійний диплом», можливості обміну студентів та викладачів, проходження практик та стажування у польських та українських закладах вищої освіти.

Крім цього, на Форумі йшлося про міжнародне українсько-польське співробітництво в європейському дослідницькому просторі, зокрема використання ефективних механізмів спільного залучення вчених університетів України і Польщі до європейських дослідницьких програм.