Загалом у Черкасах близько тисячі дітей, що не робили щеплень. Із нового року їх не пускатимуть до шкільних закладів та дитсадочків.

Про це інформують на сайті Черкаської міської ради.

– Комісією з надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради було прийнято рішення відтермінувати дію відповідного листа до нового року. Це означає, що зараз буде друга навчальна чверть, протягом якої ми будемо рекомендувати всім дітям пройти відповідні щеплення, зокрема, на кір, інакше з нового року ми будемо змушені, відповідно до рішення комісії з надзвичайних ситуацій пропонувати такім дітям альтернативні види надання освіти. Тобто домашню, дистанційну та інші, – зазначив директор міського департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

Існує спільний наказ міністерств охорони здоров’я і освіти з посиланням на статтю закону про захист населення від інфекційних захворювань, в якому йдеться про неможливість відвідування дітьми без обов’язкових щеплень закладів освіти.

– Департамент охорони здоров’я та медичних послуг готовий забезпечити надання дітям необхідних послуг зі щеплення. Саме тому ми і відтерміновували дію цього листа, щоб усі свідомі батьки могли зробити дітям необхідні щеплення. Достатній колективний імунітет – це безпека громади міста, – зауважив директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник.