Черкаські поліцейські затримали зловмисника, який силоміць утримував жінку та вимагав за її свободу кошти.

Про це повідомляє пресцентр МВС України.

«У Черкасах в одній із орендованих квартир чоловік силоміць утримував жінку. Зловмисник побив потерпілу, заволодів її прикрасами та грошима, а за свободу жінки вимагав у чоловіка потерпілої кошти та автомобіль», — йдеться у повідомленні.

«До поліції звернувся чоловік та повідомив, що його дружину силоміць утримують в одній з квартир Черкас. За її свободу невідомий вимагає грошові кошти в сумі 1000 доларів США та автомобіль. Зловмисник визначив місцем обміну паркувальний майданчик біля одного з місцевих торгівельних центрів. Слідуючи на обумовлене для обміну місце, чоловік повідомив про подію до поліції», — розповіли правоохоронці.

Зазначається, що отримавши повідомлення терміново на вказану адресу було направлено оперативників карного розшуку та спецпризначенців. «Зловмисника затримали біля торгівельного центру, де він якраз намагався сісти до автомобіля потерпілого», — додали у пресцентрі.

Повідомляється, що місцезнаходження жінки було встановлено. Її з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. Як з’ясували слідчі, зловмисник був знайомий з потерпілою. Запросив її до себе в гості. В квартирі напав на жінку, заволодів її золотими прикрасами і грошима.

«За вказаним фактом відкрито низку кримінальних проваджень за ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 189 (Вимагання) та ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисник затриманий в порядку статті 208 КПК України. Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу», — резюмували у повідомленні.