До 6 гривень просили підняти вартість проїзду в автобусах міську владу перевізники. Виконком відхилив розрахунки підприємцям, оскільки обґрунтування виглядали непереконливо.

Про це пишуть Вечірні Черкаси.

– Так, перевізники зверталися до нас з розрахунками, аби підняти вартість проїзду на автобусних маршрутах до 6 грн. Але вони не надали достатнього обґрунтування для тарифу, який озвучили. Основне їхнє обґрунтування — підняття цін на пальне і запчастини. Ми завернули їхню документацію. — роз’яснює керівник Департаменту економіки та розвитку Черкаської міськради Ірина Удод.

– На жаль, багато перевізників вдаються до шантажу громади. І поки місто не стане монополістом у громадських перевезеннях, ми будемо повертатися до цієї ситуації, — коментує газеті міський голова Анатолій Бондаренко.

– Я категорично проти здорожчання вартості проїзду у маршрутних автобусах, бо не бачу підвищення якості надання послуг перевізниками. Коли буде оновлення автобусного парку, ми побачимо якісніше обслуговування пасажирів, тільки тоді зможемо ставити питання про підвищення вартості проїзду, — додає Бондаренко.

Нагадаємо, минулого року у листопаді у Черкасах перевізники оголосили страйк на тиждень з вимогою підняти вартість проїзду до 5 гривень. Автобуси повернулися на маршрути після того, як їхні умови були виконані.