Черкасці зможуть безкоштовно виміряти рівень цукру у крові, глікованого гемоглобіну та артеріальний тиск у четвер 14 листопада. Захід відбуватиметься з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом за ініціативи обласних медиків та волонтерів.

Організатори акції: Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаська обласна лікарня, Черкаська обласна дитяча лікарня, Черкаський обласний центр громадського здоров’я, Черкаська медична академія.
Упродовж дня захід відбуватиметься:
· з 8:00 до 12:00 – у холі Черкаського обласного діагностично-консультативного центру Черкаської обласної лікарні;
· з 12:00 до 14:00 – у конференц-залі ендокринологічного відділення;
· з 10:00 до 13:00 – в актовому залі адміністративного корпусу Черкаської обласної дитячої лікарні (2 поверх).
Охочі матимуть змогу проконсультуватися з ендокринологом, офтальмологом, хірургом, а також отримають інформаційні буклети в Черкаському обласному діагностично-консультативному центрі.
В актовому залі адміністративного корпусу Черкаської обласної дитячої лікарні відбудеться лекція для сімейних лікарів і педіатрів області на тему: «Причини, профілактика та лікування цукрового діабету в дітей». Фахівцям продемонструють особливості застосування новітніх технологій з індивідуальним діагностичним неперервним контролем рівня глюкози в крові дитини та поінформують щодо ефективного дозованого помпового введення препаратів в організм для відновлення рівня глюкози.