У наступному році на Черкащині планують побудувати ще п’ять шкіл та п’ять дитячих садочків. Нині департамент освіти і науки Черкаської ОДА розпочав  збір пропозицій з обґрунтуваннями щодо будівництва об’єктів.

Про це кореспонденту Zmi.ck.ua розповів директор департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський.

Збір пропозицій розпочали після повідомлення прем’єр-міністра Олексія Гончарука щодо завдання для держави на наступний рік – побудувати 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів. Відповідно на кожен регіон планується будівництво по п’ять садочків та п’ять шкіл.

Нині в пріоритеті – визначити план об’єктів, які мають реалізувати. До роботи приступлять з нового року. Відповідно у департаменті освіти Черкаської ОДА стартував збір пропозицій щодо доцільності побудови того чи іншого об’єкту. А вже потім, після визначення пріоритетності департаментом освіти, плануванням та будівництвом займатиметься управління ЖКГ Черкаської ОДА.

“Зараз ми опрацьовуємо цю інформацію, відповідно до вимог збираємо пропозиції, вивчаємо перспективи будівництва таких об’єктів, їх необхідність. Окрім доцільності створення навчальних закладів для дітей, мають бути і гарантії, що буде виготовлена проектно-кошторисна документація, створений план реконструкції чи будівництва з врахуванням енергоощадження,  інноваційності та інших вимог.  Адже проект будівництва чи реконструкції потрібно буде захищати. Але в цілому – це шанс на якісний, сучасний, енергоефетивний, добре обладнаний навчальний заклад для дітей”,- прокоментував Валерій Данилевський.