Щосереди діти з фізичними вадами у Золотоніському центрі соціальної допомоги відвідують заняття з англійської мови, які проводить волонтер Корпусу миру Майя Вантіл.

Про це розповідає Золотоноша сіті.

Як підтверджує практика, діти з фізичними вадами мають добрі, а іноді вражаючі розумові здібності. З цим у своїй роботі часто стикаються спеціалісти Центру.

Як розповідає його директор Людмила Неліна, таких вихованців спеціалісти опікують до 18 років. А як потім реалізувати себе у дорослому житті, як знайти застосування набутих знань і не бути тягарем для батьків.

Для діток з вадами здоров’я організовані індивідуальні заняття. Найчастіше їх проводять вчителі школи №6, що територіально найближче знаходиться до соціальної установи. Але відведена кількість годин для навчання таких діток іноді обмежує їхній потенціал. Впровадження волонтерської практики дасть більше шансів адаптуватися особі у соціумі в майбутньому.

Настя Тесля – вихованка Центру соцдопомоги. Дівчинка за рік опанувала курс 1 і 2 класів початкової школи. Комп’ютерну науку їй викладає Юлія Єршова, а до математичних вершин веде Вікторія Косенко. Настя також із задоволенням вивчає англійську з Майєю Вантіл. Цікаві уроки з носієм мови мають намір відвідувати і дорослі підопічні Центру. Це стане можливим у перші місяці нового року. Нині ж волонтерка презентує заняття з позакласної роботи. Тож лексичний запас вихованці опановуватимуть по темах. Першою буде – сім’я.

Майя Вантіл – 27-річна уродженка американського штату Мічиган, за фахом – соціальний працівник. Після закінчення університету 2 роки працювала в школі. З дитинства мріяла працювати волонтером. І тільки цьогоріч мрія дівчини збулася: від 16 жовтня вона протягом двох років навчатиме мові дітей Золотоноші. Контактна панянка вже завоювала авторитет серед золотоніських школярів СШ №1, зош №6 та гімназії, де проводить заняття.