Управління інспектування Черкаської міської ради заздалегідь розпочало профілактичну роботу з підприємцями щодо   підготовки до зимового періоду.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» начальник зазначеного управління Станіслав Коломієць. Зокрема, розповів, що кожному з них вручається пам’ятка щодо необхідності  прибирання криги та снігу.

Так, згідно з Правилами благоустрою міста Черкаси, затвердженими рішенням Черкаської міської ради від 11.11.2008 року № 4-688, у зимовий  період підприємці зобов’язані:

– починати очищення від снігу прилеглої території до їх установи (об’єкту) території одразу після початку снігопаду і виконувати цілодобово, не допускаючи утворення ожеледиці;

– першочергово очищати проходи на тротуарах шириною не менше 1.5 метра, здійснювати посилку протиожеледними засобами, не допускаючи утворення ожеледиці;

– своєчасно очищати дахи, водостічні груби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки, виставити огорожі тротуарів і негайно прибирати скинутий з дахів сніг і лід.

У разі невиконання зазначених вимог, передбачена адміністративна відповідальність, відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 гри. на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн. до 1700 грн.).

Тож управління інспектування пропонує заздалегідь вирішити питання щодо наймання прибиральника, який буде здійснювати очищення прилеглої території від снігу.

– У разі потреби піску для посипання території,  підприємці можуть звернуться до КІІ «ЧЕЛУАШ» за адресою вул. Бидгощська, 1З та отримати піщану суміш безкоштовно, – інформує Станіслав Коломієць.