До Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом в обласному центрі провели обстеження для раннього виявлення безсимптомних форм цукрового діабету.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА.

В Черкаському обласному діагностично-консультативному центрі та в адміністративному корпусі КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня» 14 листопада пройшли миттєве обстеження 420 осіб на виявлення рівня цукру в крові. Виявлено 18 пацієнтів зі збільшеними показниками цукру крові, які направлені на дообстеження та лікування.

Також захід мав інформаційну мету: підвищити обізнаність населення про діабет, причини його розвитку, методи профілактики та запобігання його наслідкам. Тож організатори проводили анкетування учасників, а сімейні лікарі і педіатри області відвідали лекцію на тему: «Причини, профілактика та лікування цукрового діабету в дітей».

74504116_558988981540323_7463061226524770304_oВідзначимо, організували заходи Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації; КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»; КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради»; КНП «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради»; Черкаська медична академія.