Підвищення кількості стипендій для спортсменів, створення резервного фонду для галузі, поліпшення інфраструктури, підготовка до Олімпійських ігор. Ці та інші питання обговорили сьогодні на нараді із представниками федерацій спорту, дитячо-юнацьких спортивних шкіл та фізкультурно-спортивними товариствами за участі голови Черкаської ОДА Романа Боднара. 

– Спорт – це не лише здоров’я нації, це виховання, це культура, спорт об’єднує, загартовує характер. Наші пріоритети – залучення дітей до спорту. Важливо мати вибір, можливість обрати вид спорту, секцію і т.д. Тому працюємо далі для поліпшення інфраструктури.  Ми розуміємо, що . Важливе питання – оплата праці тренерів. Наші спільні зусилля маємо спрямовувати на залучення державних коштів, розробляючи перспективні проекти, а також залучати інвесторів та спонсорів серед представників бізнесу, – сказав на початку наради голова адміністрації.

Роман Боднар наголосив, що незважаючи на певні труднощі, наші черкащани виборюють немало перемог.

– Ми пишаємося нашими спортсменами і тренерами, всіма, хто причетний до розвитку спорту в області та державі, гордимося вами, вболіваємо за вас і підтримуємо._DSC0998Голова Черкаської ОДА разом із головою обласної ради Анатолієм Підгорним відзначили спільними грамотами кращих спортсменів та тренерів Черкащини._DSC0018

1Голова обласного відділення НОКу Андрій Більда передав керівнику ОДА Роману Боднару та голові облради Анатолію Підгорному подарунки від Президента НОКу України Серія Бубки

Під час наради представники спортивних федерацій озвучили пропозиції щодо розвитку спорту в області та проблемні питання галузі. Йшлося про можливість створення резервного фонду, із якого була б фінансувалися нагальні потреби спортсменів-переможців, обговорили імовірність будівництва спортивної арени в місті Черкаси, збільшення кількості басейнів та ін. Озвучили проблему підготовки спорсменів до Олімпійських ігор, зокрема щодо забезпеченням екіпіруванням.

_DSC0971Порушили питання про збільшення кількості стипендій. За словами керівника Управління сім’ї, молоді та спорту Максима Зеленського, обласна рада підтримала звернення щодо збільшення не лише кількості, а й суми стипендій для провідних спортсменів регіону.