Поцілунок, це не тільки жест вираження любові, але має глибокий вплив на організм.

Вчені довели, що в той час, як двоє людей об’єднують уста з пристрастю, викидаються такі речовини, як серотонін і окситоцин, що покращують настрій в ті моменти, але також мають хороші наслідки для здоров’я.

Що відбувається з організмом під час поцілунку?

Під час поцілунку запускаються гормони, звані ендорфінами, які запобігають поширенню відчуття болю від нервів до мозку. Більш того, поцілунки корисні людям, що страждають хронічним болем, викликаним такими захворюваннями, як артрит або рак.

Вчені довели, що поцілунок призводить до зниження артеріального тиску шляхом розширення кровоносних судин в організмі. Цей ефект може принести користь, особливо гіпертонічним людям.

Поцілунок приводить до зменшення стресу, накопиченого протягом дня. Недавні дослідження показали, що чоловіки, які займаються любов’ю регулярно, на 45% менше схильні до серцевих захворювань, ніж ті, хто займаються любов’ю раз на місяць. Тому чоловікам рекомендується мати цю звичку і відмовитися від ліків для серця.

Під час поцілунків в імунній системі виробляються клітини імуноглобуліну A для боротьби з мікробами. У той же час, поцілунок допомагає знизити рівень імуноглобуліна Є, вивільняючи гістамін з клітин, відповідальний за запуск алергічних реакцій.

Мало хто знає, що поцілунки призводять до збільшення рівня слини в роті і тим самим вивільняються ферменти, які очищають бактеріальний наліт від поверхні зубів. Це запобігає появі карієсу.

У той момент, коли ми когось цілуємо, в нашому тілі вивільняються гормони, такі як дофамін або серотонін. У той же час молекули ендорфіни секретируються в мозку, що також послаблює рівень стресу в організмі.

Поцілунок також допомагає вивільняти ендорфіни, які викликають розширення кровоносних судин і таким чином полегшують відчуття болю, викликане менструальними судомами.

У чому користь поцілунку?

Поцілунок полегшує головні болі. Це пов’язано з секрецією дофаміну, серотоніну і ендорфіну, здатних полегшити мігрень. В результаті ми могли б легко відмовитися від анальгетиків.

В поцілунку беруть участь 34 лицьові м’язи, а також інші 112 м’язів голови. Таким чином, ми можемо поліпшити тонус м’язів обличчя і шиї. Тому, можна вважати, що ми займаємося спортом, коли ми пристрасно цілуємо нашого партнера по життю.

Дослідження показують, що протягом 20-секундного поцілунку спалюється близько двох трьох калорій в хвилину.

Згідно з деякими дослідженнями, люди, які цілують своїх партнерів по життю до початку роботи, більш продуктивні.