Державна міграційна служба дозволила українцям фотографуватися на документи у релігійному вбранні, яке частково закриває голову.

У певних випадках допускаються і фото з предметами медичного призначення.

Про це повідомляє Громадське телебачення.

Відтепер дозволяється фото у релігійному вбранні, яке певним чином закриває голову. Водночас, воно не повинне змінювати форму обличчя.

– Релігійне вбрання також не повинно закривати підборіддя, образ обличчя не повинен бути закритий. І це стосується, як було раніше, релігійного вбрання, яке застосовується в повсякденному житті й носінні, — сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Допускається і фото у штучних предметах та матеріалах згідно з медичними рекомендаціями, якщо людина підтвердить це медичним висновком закладу охорони здоров’я.

Як і раніше, не можна фотографуватись у головних уборах, які не пов’язані з релігійними віруваннями й традиціями (кепки, бейсболки, декоративні хустки, накидки).

Також заборонені фото з навушниками, у сонцезахисних і затемнених окулярах, а також у лікувальних окулярах із пошкодженим склом чи кольоровими лінзами.

За словами Гончарова, нові стандарти фотографій стосуються як громадян України, так і осіб без громадянства та іноземців.

– Вимоги стосуються не тільки громадян України, а в тому ж числі й іноземців, які отримують певні посвідки на проживання на території України, або для осіб без громадянства, які також повинні бути певним чином документовані, — додав він.

Нові норми стосуються біометричних документів (ID-картка і закордонний паспорт) та посвідок на тимчасове або постійне проживання для осіб без громадянства. Нові стандарти вже рахуються чинними.