“Синьо-жовта” футзальна збірна на паркеті черкаського Палацу спорту “Будівельник” у спарингу обіграла “картатих”.

2 грудня в першому з двох запланованих контрольних матчів національна збірна України з футзалу переграла команду Хорватії, відправивши у її ворота три м’ячі, а в свої пропустила тільки один, повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу. Тим самим “синьо-жовті” вп’яте обіграли “картатих” в історії взаємостосунків з балканцями при одній нічиїй в шести матчах.

У Черкасах на паркеті Палацу спорту “Будівельник” підопічні Олександра Косенка провели перший товариський поєдинок проти збірної Хорватії. Цим матчем наша команда почала підготовку до еліт-раунду відбору на чемпіонат світу-2020.

Українці відмінно розпочали гру, відкривши рахунок уже на 2-й хвилині. Петро Шотурма подав кутовий, а Михайло Зварич влучно пробив. Після цього суперники обмінялися небезпечними атаками, однак на висоті були голкіпери.

А на 17-й хвилині “синьо-жовті” подвоїли свою перевагу. І знову – після подачі кутового. Цього разу своїм шансом скористався Микола Білоцерківець. І вже в наступній атаці кіпер хорватів капітулював утретє. Володимир Разуванов випередив його в боротьбі за м’яч і з гострого кута вразив ворота – 3:0.

У другому таймі малюнок гри змінився. Хорвати пішли вперед, намагаючись будь-що відігратися. Однак просто відмінно діяв Євген Іваняк. Щонайменше тричі він рятував нашу команду від неминучих, здавалося, голів. Лише одного разу український воротар виявився безсилим, і на 37-й хвилині Ведран Матошевич скоротив відставання збірної Хорватії.

У підсумку 3:1 – перемога підопічних Олександра Косенка.

Другий контрольний поєдинок у Черкасах збірні України та Хорватії проведуть сьогодні, 3 грудня. Початок – о 19:00.

Нагадаємо, що збірна України 1–4 лютого в сербському Ніші в еліт-раунді відбору побореться за путівку на чемпіонат світу 2020 року. Її суперниками у групі “В” будуть команди Іспанії, Сербії та Франції.

Футзал. Чоловіки. Товариський матч національних збірних

Україна – Хорватія – 3:1 (3:0)

2 грудня. Черкаси. Палац спорту “Будівельник”.

Голи: Зварич (2), Білоцерківець (17), Разуванов (19) – Матошевич (37).

УКРАЇНА: Іваняк, Ципун, Малишко, Зварич, Білоцерківець, Разуванов, Корсун, Шотурма, Педяш, Журба, Микитюк, Фаренюк, Сорокін, Єрьомін.

ХОРВАТІЯ: Лукетін, Хорват, Постружин, Мартінац, Л. Сутон, Новак, Й. Сутон, Юрліна, Чеколь, Прімич, Єловчич, Перич, Матошевич, Грбеша.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Зварич (9), Микитюк (21) – Єловчич (22), Перич (26).