7 грудня в Черкасах відбулася перша зимова Ротаріада.

Про це розповідає пресслужба Rotary Club Cherkasy.

На змагання прибули представники п’яти молодіжних Ротаракт-клубів України з Івано-Франківська, Києва, Одеси, Ужгорода і Харкова, яких радо зустрічали Ротаракт-клуби Черкаси та Черкаси-Смайл.

Відкрив Ротаріаду-2019 Президент Rotaract club Cherkasy Володимир Устименко.

З напутнім словом виступив Губернатор Дистрикту 2232 (Україна-Білорусь) Микола Стеблянко, який побажав учасникам перемоги і віри в свої сили та нагадав, що Ротарі підтримує активну молодь і наголосив, що Ротарійське гасло “Ротарі єднає світ” закликає до об’єднання, знайомства і налагодження комунікації.

Основний меседж щорічної Ротаріади нагадала Офіцер з питань Ротаракту Ольга Косович з Івано-Франківська: “Розкриття внутрішнього потенціалу молоді та налагодження зв’язків між активними представниками молодіжних рухів різних міст та країн”.

Побажав всім перемоги і підтримав заклик до співпраці і керівник Ротаракту Дистрикту 2232 (DRR) Андрій Фартушок, який представляв ужгородський клуб.

Всі шість соціальнокорисних конкурсів Ротаріади, як і годиться змаганням, оцінювалися журі – гостями Ротаріади і ротарійцями з нашого міста – членами Rotary Club Cherkasy та Ротарі Клубу “Черкаси-Центр”.

Під час презентації своїх Ротаракт клубів, ротарактівці презентували виготовлених своїми руками до Дня Святого Миколая янголів-охоронців для маленьких пацієнтів з Черкаського обласного центру дитячої онкології та гематології з обласного онкодиспансеру.

Також творча молодь поділилася своїми планами, досягненнями та соціальними ініціативами. Зокрема, Ротаракт Київ-Сіті планує підтримувати безпритульних тварин і здійснити мрію дитини з дитячого будинку; одесити з Ротаракт Одеса планують навчати діток іноземним мовам; Івано-Франківські ротарактівці мають план удосконалення приміщення місцевого дитячого онкоцентру; студенти з Ротаракт Харків-Малтінешенел активно підтримують дитячий туберкульозний санаторій і поділилися історією, як готуються солодкі пряники для його пацієнтів і передали розвиваючі ігри для черкаських діток.

Конкурс-урок жестової мови від викладачів та студентів кафедри соціального забезпечення ЧДТУ об’єднав усіх ротарактівців, і вони, разом з гостями та журі навчалися найуживаніших слів мови жестів людей з вадами слуху.

Конкурс “Світовий шедевр”, який покликаний допомогти молоді пізнати світосприйняття людей з вадами зору, познайомив гостей заходу не тільки з відомими картинами художників, а й з творчим підходом молоді до складних завдань.

“Господарем намагаються бути усі, а другом одиниці” – так розпочали конкурс “Дай лапу, друже” ротарактівці з Івано-Франківська; одеситка розповіла історію собаки Джека, котрий потрапив в добрі руки після тривалих поневірянь; кияни поділилися історією про безпритульних кішок, яких забрали додому студенти.

Листівки з ідентифікацією свого міста, котрі команди потім підписали з побажаннями скорішого одужання до Новорічних і Різдвяних свят, для діток дитячого відділення Черкаського обласного онкодиспансеру, познайомили гостей із улюбленими місцями ротарактівців з інших міст.

Далі дія перейшла на вулиці Черкас, адже програмою були передбачені інтелектуальна частина змагань та фото-конкурс “Я обіймаю Че”.

Завершувалася черкаська Ротаріада дружнім боулінг-турніром в боулінг-центрі “Лакі-Страйк”, де до учасників Ротаріади долучились і команди Інтеракт клубу Черкаси, Ротарі клубів Черкаси та Черкаси-Центр. Організатори заходу за підтримки Cherkasy Ukrainian Fleet нагородили переможців турніру, збірну команду “Хом’ячки” оригінальним призом – літньою прогулянкою під вітрилами разом з Губернатором Дистрикту 2232 під час літньої регати “Козацькі вітрильні перегони” 27 червня 2020 у Черкаському яхт-клубі “Парус”.

Проте, головною інтригою дня було визначення переможця зимової Ротаріади 2019. За результатами голосування журі переможцями було визнано Ротаракт клуб “Івано-Франківськ”, і наступного 2020 року Ротаріада їде на Західну Україну у старовинний Станіслав.

Також дипломи за успіхи у конкурсах отримали учасники Ротаракт клубів з Одеси і Києва, а подяки за участь – з Ужгорода і Харкова.

Вітаємо переможця і всіх учасників зимової Ротаріади 2019!