ФК “Черкащина” звернувся з листом за підписом генерального директора Юрія Колесника до голови громадської спілки “Федерація футболу Черкаської області” Владислава Голуба.

Клуб заявив про складне фінансове становище, передає UA-Football.

“Позаду осіння частина змагань у Першій лізі, в якій “Черкащина” виступила не кращим чином. Не дивлячись на всі проблеми і невтішні результати, команда все ще має шанси на збереження місця і участь в змаганнях ПФЛ”, – відзначають в клубі.

Гендиректор підкреслив, що головна причина невдач “Черкащини” в Першій лізі – це відсутність належного фінансування.

“У той же час наш колектив намагався робити всі можливі кроки для того, щоб залучити фінансові ресурси на розвиток єдиної професійної футбольної команди Черкаської області”, – йдеться в зверненні.

Тільки в сезоні 2018/19, щоб повернути команду “Черкащина” з Другої Ліги в Першу, інвестори на чолі з Володимиром Лашкулом вклали в команду більше 16 млн грн власних коштів.

“Щоб почати участь і утриматися в Чемпіонаті серед команд Першої ліги в сезоні 2019/20 Володимир Лашкул проінвестував майже 5 млн грн., – відзначають в ФК. – Зрозуміло, що фінансове навантаження одним і тим же структурам витримувати дуже складно. І гроші мають властивість закінчуватися”.

“Тому для збереження єдиної професійної команди майстрів в Черкаській області та її прописку в Першій Лізі ОПФКУ “Черкащина” звернувся до ФФЧО з проханням про термінове скликання позачергового засідання виконкому”.

“Пропонуємо розглянути на цьому засіданні наступне питання: “Про стан розвитку важливих суб’єктів соціальної сфери – аматорських футбольних клубів Черкаської області та професійного футбольного клубу ОПФКУ “Черкащина” та додаткові заходи щодо забезпечення продовження їх участі у Всеукраїнських та обласних змаганнях та чемпіонаті України з футболу серед команд I ліги ПФЛ”, – йдеться в листі.