В області поступово оновлюють базу для тренувань. Нове обладнання отримали легкоатлети, дзюдоїсти, академічні веслувальники та стрілки Черкащини.

Придбали спорядження на замовлення та за погодження тренерів та самих спортсменів, каже начальник обласного Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський.

Загалом тренувальна база поповнилася 5 тренажерами «Concept» для академічного веслування, одним татамі, 28 новими бар’єрами для легкої атлетики, а також гвинтівкою для відділення інваспорту. Кошти спрямували з державного бюджету. П’ять відсотків від суми проспівфінансували з обласного бюджету.  – Ми отримали запит від спортсменів та тренерів на придбання спортивного обладнання, – зазначає посадовець. – Так, для академічного веслування, щоб спортсмени могли тренуватися цілий рік, стало питання придбання Concept’ів, для дзюдоїстів – питання татамі з відповідними товщиною та щільністю, для легкої атлетики – це нові бар’єри, на яких проходять чемпіонати України, міжнародні старти. Все це обладнання узгоджене з тренерами, всеукраїнськими федераціями та придбане на їхнє замовлення. Між іншим, на такому ж тренуються збірні України.  Перевірили сучасне спорядження спортсмени на відкритому тренуванні. Новий килим випробували дзюдоїсти. За словами самбістки, майстра спорту України міжнародного класу Анастасії Сапсай, нове татамі дасть змогу приймати більше змагань саме на Черкащині. Крім того, дозволить проводити якісну підготовку до виїзних стартів.

– Ми отримали п’ять веслових тренажерів «Concept», – розповідає заслужений тренер України Михайло Гуленко. – Це американські тренажери, які ми використовуємо у зимовий період. Тренування для спортсменів проходять щодня, тож і використовуватимемо обладнання настільки ж часто й інтенсивно. З їх допомогою спортсмени зможуть якісно тренуватися й у зимовий період, поки не можуть виходити на воду. Також на них проводяться чемпіонати України, Європи і світу.