Серія циклонів від Північного до Середземного морів рухається у східному напрямку. Завтра, за участю південних вітрів та підвищеної вологи очікуються тумани, місцями може покапати. Температура повітря від 2º морозу вночі до 3º тепла вдень.

Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У середу-четвер атмосферний фронт із заходу ускладнить погодні умови на Черкащині. Тож очікуються помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с і все це на фоні позивних температур у межах 0-5º тепла.

Напередодні вихідних погода заспокоїться: послабить вітер та опади, температура майже не зміниться. У вихідні, які припадають на початок лютого, у зв’язку з впливом тилової (холодної) частини циклону дещо похолодає, можливий невеликий сніг. Але, справжньої зими поки що не видно.

Примхи погоди у світі не оминули й Україну. Однак на відміну від небачених снігопадів, злив та потужних вітрів для українців природа обрала більш гуманний сценарій – нетипове, як для січня, тепло.

Наполегливість атлантичних циклонів цьогорічної зими виключає проникнення Арктики у наші широти та прояви зимових рис, які притаманні січню. Так, середній температурний фон зберігається на рівні 0-3º тепла, що на 7-10º перевищує кліматичну норму на цей час.