У Черкасах учасники антитерористичної операції, операції об’єднаних сил мають право отримати щорічну грошову винагороду до Дня Незалежності України в розмірі 1 тис. грн з міського бюджету.

Хто саме може отримати таку грошову винагороду, пояснила пресслужба департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

– Зокрема, це люди з інвалідністю внаслідок війни; учасники бойових дій; бійці-добровольці, які мають цей статус відповідно до рішення Черкаської обласної ради від 22.12.2017 № 19-10/УІІ.

Обов’язковими умовами для отримання винагороди є зареєстроване місце проживання в Черкасах та перебування на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги у м. Черкаси станом на дату звернення та станом на 1 серпня відповідного року.

Для отримання цієї винагороди потрібно написати особисту заяву на ім’я директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, та долучити до неї такі документи: копія паспорту; копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які мають відмітку в паспорті про відмову через свої релігійні переконання); копія посвідчення “Особи з інвалідністю внаслідок війни», “Учасника бойових дій” або “Бійця-добровольця”; копія довідки встановленого зразка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України або копію довідки про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (крім бійців-добровольців); реквізити банківського рахунку для перерахування коштів.

Прийом документів для призначення грошової винагороди здійснюватиметься щорічно з 01 березня до 31 липня за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, каб. 401-402.