Десять спортсменів від 17 до 22 років увійшли до складу Черкаської обласної  штатної команди резервного спорту на 2020 рік. Днями вони зустрілися в ОДА із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Лесюком, обговорили нагальні питання підготовки та проведення тренувань.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА.

Формували резерв відповідно до спортивних досягнень атлетів. Склад Черкаської обласної штатної спортивної команди резервного спорту з олімпійських видів спорту на 2020 рік погодили в профільному Міністерстві культури, молоді та спорту України № 739/ 16.5 від 23.01.2020.

Представництво за видами спорту в Черкаській обласній штатній команді резервного спорту на 2020 рік:

Колісніченко Дмитро – бокс,

Краснюк Дмитро, Сазонов Андрій – веслування академічне,

Бережна Дар’я – триатлон,

Царан Ростислав – велосипедний спорт,

Єрещенко Андрій, Деркач Анастасія – легка атлетика,

Єфремов Артур – дзюдо,

Гнідашева Валерія – фехтування,

Нечитайло Єлизавета – кінний спорт.

– Спостерігаємо за тим, що досягнення спортивної галузі на Черкащині постійно зростають, а це означає, що ми рухаємося вперед, – зауважив заступник очільника області. – Одне із завдань нашої команди на сьогодні – розвивати спортивну галузь в регіоні. Поміж основних етапів є необхідність заохочувати здорову конкуренцію, прагнення бути найкращим. А це можуть забезпечити тільки досвідчені тренери, які дають старт для розвитку майбутнього успішного спортсмена, який прославить Черкащину на міжнародних аренах.

Варто зазначити, що члени штатної збірної отримуватимуть щомісячно виплату в розмірі мінімальної заробітної плати.

У ході зустрічі зі спортсменами Юрій Лесюк разом з начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максимом Зеленським обговорили й реформи у галузі фізичної культури та спорту у 2020 році.