Влада Росії відповіли відмовою на прохання глави окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова виділити кошти на будівництво інженерних комунікацій на території півострова в зв’язку з проблемами поставок питної води.

Заступник міністр економічного розвитку РФ Сергій Назаров повідомив Аксьонову про те, що в Сімферополі, Сімферопольському та Бахчисарайському районах Криму обстановка з поставками води визнана “як загроза природного надзвичайної ситуації регіонального характеру”, випливає з їх листування, яку ZN.UA надав джерело в одній з українських спецслужб.

“Спрямованим вами листом повідомлено, що обстановка, що склалася на території міського округу Сімферополь, Сімферопольського району і Бахчисарайського районів, визнана як загроза природного надзвичайної ситуації регіонального характеру”, – йдеться в листі Назарова Аксьонову.

Російський уряд відмовився виділяти кошти окупаційної адміністрації Криму на будівництво комунікацій. “Мінекономрозвитку РФ не підтримує пропозиції щодо виділення додаткових коштів з резервного фонду уряду РФ щодо попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха на здійснення будівельно-монтажних робіт по об’єктах включеними в федеральну цільову програму” Соціально-економічний розвиток республіки Крим і Севастополя до 2022 року “, – написав Назаров Аксьонову.

Джерело розповіло, що в цьому контексті і згадується об’єкт Петровські висоти, який окупаційна влада просто не здатна забезпечити питною водою та іншими комунікаціями. “Відповідно Аксьонов хоче отримати гроші з резервного фонду, але йому відмовляють”, – сказало джерело ZN.UA.

“Відносно розробленої проектно-кошторисної документації на пропоновані об’єкти державна експертиза не проведена. При цьому з метою випереджаючої реалізації Об’єкту, що реалізується в рамках заходу програми “Будівництво інженерних мереж Петровських висот Сімферополя”, необхідно виділити його в окремий етап, а також внести відповідні зміни в обґрунтовану документацію, підготовлену згідно з вимогами постанови уряду РФ від 12 серпня 2008 року, номер 590″, – йдеться в документі.