Учора вся Україна згадувала жертв розстрілів на Майдані Незалежності в лютому 2014 року. Тоді кулі снайперів поділили нашу історію на “до” і “після”, а в когось ще й забрали найдорожче. Максим Горошишин, Юрій Паращук, Юрій Пасхалін, Андрій Саєнко, Віктор Чернець та Віталій Смоленський – це імена, які нам не можна забувати, адже революція – це не просто слово, це в першу чергу люди. Шестеро черкащан, шість втрат, шість зламаних доль. Важко навіть уявити, що в такі дні відчувають родичі тих, хто першими поклали свої життя за становлення нової України.

Долучилися до вшанування Небесної Сотні і черкащани. Організатори акції «Демократична сокира» і УНСО, а також співучасники заходу «Національний корпус» і «Сила громад» домовились, що захід проходитиме без партійних прапорів і символіки, зі свічками біля портретів загиблих земляків на Соборній площі. Присутні на акції провели вечір спогадів та вшанували убитих хвилиною мовчання. Звертаючись один до одного, згадуючи події тих страшних днів, учасники зібрання наголошували на важливості єднання. Адже перед нами стоїть ще дуже багато викликів, як внутрішніх, так і зовнішніх.

Триває війна, яка в будь-який час може стати повномасштабною. І ми маємо бути озброєними. А пам’ять – це теж зброя, і не гірша за автомати й гради. Тому пам’ятаємо тих, хто поклав за нас життя і єднаймося. Бо спокій нам тільки сниться.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної організації «Демократична сокира»