25 березня в Черкаській міській раді відбулася зустріч влади з представниками бізнесу Черкас. Підприємці міста готові оперативно допомагати в перешкоджанні поширенню коронавірусної інфекції в обласному центрі, а також фінансово долучитися до боротьби з епідемією та її наслідками. Для цього вже почав діяти фонд допомоги.

Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“Кошти з цього фонду щодня будуть спрямовуватися на закупівлю найнеобхіднішого: засобів захисту для медпрацівників, ліків. Щодо придбання апаратів штучної вентиляції легень, вартість кожного з яких становить близько 1 400 000 гривень, а потреба міста 10-15 апаратів, то їх бізнесмени готові замовити вже зараз. Розглядаємо можливість за кошти фонду забезпечити доплату тим медичним працівникам, які безпосередньо контактуватимуть із хворими з підозрою на COVID19”,- написав міський голова.

Також додає, що в інфекційній лікарні міста сформували бригади, які безпосередньо лікуватимуть хворих на COVID19, попіклувались і про їх окреме проживання та регулярну перевірку на коронавірус.